Στο Φ. 115 της εφημερίδας μας είχα δημοσιεύσει, στην ίδια αυτή ακριβώς στήλη, τη σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας που θα ασχολιόταν με την εξεύρεση πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της σύνδεσης των δύο σημαντικών σημείων αναφοράς της πόλης μας: δηλ. της Ιωνιδείου και του Ολυμπιακού. Πριν από λίγες μέρες τόσο στις εφημερίδες SPORTIME (8/10), ΦΩΣ (8/10), ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (9/10) όσο και στο διαδίκτυο είδαμε να δημοσιεύεται η παρακάτω είδηση που με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αναδημοσιεύω, αλλά και προσυπογράφω:

«Οι δεσμοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ με την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιώς χρονολογούνται από την ίδρυση του συνδέσμου και είναι πολύ ισχυροί διαχρονικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι n πρώτη βασική πεντάδα μπάσκετ του Ολυυμπιακού, απαρτίζονταν από σπουδαστές της σχολής. Έτσι n Ιωνίδειος δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη στην προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου μαζικού Ολυμπιακού με την υλοποίηση του προγράμματος εγγραφής μελών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (7/10) συνάντηση του υπεύθυνου εγγραφής μελών στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ Αλέξη Κολυβά, με εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων της σχολής, στην οποία αποφασίστηκε:

1. Να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα διερευνήσει και θα καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη συμμετοχή - δραστηριότητα σπουδαστών της Ιωνιδείου σχολής στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

2. Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Επιτροπή, όπως και τo πρόγραμμα για τον ενιαίο και μαζικό ΟΛΥΜΠIΑΚΟ.

3. Να γίνει έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων με το υλικό που θα συγκεντρωθεί. Στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά οι φίλοι ή μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που φοίτησαν ή φοιτούν στην Ιωνίδειο.

Υ.Γ.1: Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γνωστό ρεφρέν στο χασάπικο του Γ. Μητσάκη, που είμαι σίγουρος ότι τραγουδιέται ακόμα:

Περαία μου, Περαία μου με το Σαρωνικό σου,
που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου

Υ.Γ.2: Πολλά για την σπουδαιότερη σε τίτλους ελληνική ομάδα, αλλά και τον Πειραιά θα βρείτε στο βιβλίο του συναπόφοιτου Δημήτρη Καπράνου: «Ο τελευταίος των πέντε. Ο Λεωνίδας Ανδιανόπουλος αφηγείται» που παρουσιάζουμε στο φύλλο αυτό της εφημερίδας στη σελ. 11