Με το φύλλο αυτό της εφημερίδας ολοκληρώνουμε πλέον την παρουσίαση των βασικών σημείων του απολογισμού της χρονιάς που πέρασε. Κράτησα για το σημείωμά μου αυτό μερικά μόνο κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τη συνολική αυτή προσπάθεια που γίνεται στο Σύνδεσμο και είναι τα εξής:


1. Θα συνεχιστεί και τη δεύτερη αυτή διετία η νέα στήλη που καθιερώσαμε στην εφημερίδα μας και είναι η συγγραφική δουλειά των συναποφοίτων και η παρουσίαση της πνευματικής τους δουλειάς, με τον τίτλο «ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΩΝ».

Προσπάθεια που σκοπό έχει να αναδείξει τη δουλειά των συναποφοίτων, τη διάθεσή τους για προσφορά στους τομείς που ο καθένας έχει σταδιοδρομήσει και που η έκδοση των βιβλίων τους έρχεται να δείξει και το ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα του καθενός, τις προσωπικές συντεταγμένες που χαρακτηρίζουν και τη συνολική τους προσπάθεια και διαδρομή.

Στην πρώτη διετία παρουσιάσαμε τους συναπόφοιτους συγγραφείς:

Γιάννης Σακελλαράκης (απόφ. ’55) «Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ»

Μιχάλης Γιαννουλέας (απόφ. ’70) «ΟΥΤΕ ΘΥΜΑ ΟΥΤΕ ΘΥΤΗΣ»

Με αυτοεπιβεβαιωτική συμπεριφορά στη φιλία, το δεσμό, την οικογένεια, τον κοινωνικό και εργασιακό χώρο.

Ευάγγελος Φιλίππου (απόφ. ’72) «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 1896-2000»

Η ΘΕΑΤΗ ΚΑΙ ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ

Γιώργος Κόμμης (απόφ. ’55) «Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ 1901-2001»

Β. Σκουλάτου, Ν. Δημακοπούλου, Σ. Κόνδη (απόφ. ’70) «ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΤΕΥΧΟΣ Α’ ΚΑΙ ΤΕΥΧΟΣ Β’»

(ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ)

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος (απόφ. ’77) Δύο μεγάλες επετειακές ειδικές εκδόσεις – λευκώματα, που η μία ήταν ειδική έκδοση του Ο.Λ.Π. και η άλλη της Νομαρχίας Πειραιά με θέματα: «ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» και «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ»

Σωκράτης Κοσμίδης (απόφ. ’61) «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ»

Δημήτρης Καπράνος (απόφ. ’68) «Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ»,

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

Τάσος Ζερβός (απόφ. ’53) «ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ»,

Πρόκειται για την ποιητική συλλογή του Τάσου Ζερβού, που εκδόθηκε με επιμέλεια του επίσης συναπόφοιτου και συμμαθητή του Άγγελου Παρθένη

Η στήλη αυτή θα συνεχιστεί ανελλιπώς και τη νέα διετία, παρουσιάζοντας συνεχώς την πνευματική δουλειά των συναποφοίτων, δίνοντας έτσι και η στήλη με τη σειρά της το δικό της στίγμα, που είναι αυτό της διάδοσης και της προβολής της δουλειάς των συναποφοίτων.

2. Ενα δεύτερο ποιοτικό στοιχείο είναι η συνέχιση της προσπάθειας με την προσέλκυση και εγγραφή νέων μελών στο Σύνδεσμό μας και γι’ αυτό επιτρέψτε μου την αντιγραφή από Μητρώο των νέων εγγραφών που είναι οι εξής:

2014 Κων/νος Βουτσινάς, Τραπεζικός Υπάλληλος (απόφ. ’90)

2015 Ανέστης Τσουκαράκης, Στρατιωτικός – Λοχαγός (απόφ. ’85)

2016 Εμμανουήλ Δημητρόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός (απόφ. ’84)

2017 Μιχαήλ Κεδίκογλου, Πολιτικός Μηχανικός – Τοπογράφος Μηχανικός (απόφ. ’67)

2018 Βασιλική Χαμάκου, Φοιτήτρια Νομικής (απόφ. ’01)

3. Τελειώνω το σημείωμα αυτό με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορά την ποιότητα της σύνθεσης του νέου Δ.Σ., τόσο από τα παλαιότερα μέλη, όσο και από τα νέα μέλη του.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν τέσσερις βραβευθέντες «Συναπόφοιτοι της Χρονιάς», ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κυρτάτος (2002), ο Σωτήρης Θεοφάνης (2002), ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (2004) και ο Νίκος Παπαμακάριος (2004). Δύο μέλη του Δ.Σ. διδάσκουν σε Πανεπιστήμια: ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που διδάσκει σαν καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα με μεγάλη επιτυχία Διευθύνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» και ο Σωτήρης Θεοφάνης που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Princeton Διεθνείς Μεταφορές, έχοντας βέβαια στο ενεργητικό του το μοναδικό ίσως ρεκόρ της προετοιμασίας και επιτυχούς εισαγωγής δύο εταιριών του Δημοσίου τομέα, των δύο μεγάλων Λιμανιών της χώρας, δηλαδή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. στο Χ.Α.Α.

4. Άφησα για το τέλος το κρισιμότερο και ουσιαστικότερο στοιχείο που τελικά ίσως πρέπει να θεωρηθεί ως πρώτο: δύο μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν παιδιά που φοιτούν στο Σχολείο. Ο Σωτήρης Θεοφάνης έχει την κόρη του στη 2α Λυκείου και ο Παναγιώτης Κοκκαλιάρης αυτή τη στιγμή έχει τρία παιδιά που φοιτούν ταυτόχρονα στο σχολείο, ενώ η σύζυγός του μετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αυτά όλα δείχνουν την αγάπη για το σχολειό, την παιδεία, τη διάθεση να βοηθηθεί και να προχωρήσει δημιουργικά ο Σύνδεσμος και στην επόμενη αυτή διετία. Εγώ εύχομαι προσωπικά σε όλους, παλαιά και νέα μέλη, μια δημιουργική θητεία και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναπόφοιτους για την τόσο δυναμική και μαζική συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές.